EU Skadedyrs service

                            

 

 

                   

  

 

Bekæmpelsen af

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 Iberisk Skovsnegl- alias Dræbersnegl

Arion lusitanicus

                                                                                                                          

Vi Udrydder Dræbersneglen meget varsomt for andre snegle der er til gavn for haven flora, derfor anvendes bokse med åbninger der kun er muligt dor dræbersneglen at komme ind i og derved tager andre snegle ikke skade af ud rydningen, giften der anvendes er helt fri for påvirkninger for havens andre dyr og børn, hunde og katte samt pindsvin tager ikke skade af at rører og spise giften.

Opbygning:

Sneglefælden er fremstillet af slagkraftig plast (polypropylen). 

Den måler 26 x 20,5 x 6 cm. Den består af 2 dele: En fælde og et låg.

Fælden har 2 slisker, hvor sneglene ubesværet kan komme op ad og videre ind igennem en af de 4 tragtformede indgange. 

Inde i fælden er der 3 fordybninger til miljø rigtig gift.

 

Vinbjergsnegle og Sneglefælden:

Da de tragtformede indgange kun måler 2 x 2 cm er det umuligt for de fredede vinbjergsnegle, der er over 2 cm, at komme ind i sneglefælden. Vinbjergsnegle bliver op til 4,5 cm.

 

  

Sæson for Sneglefælden:

Det er vigtigt, at sneglefælden sættes ud i haven tidligt om foråret, når de første forårstegn viser sig. Det er også på denne tid, at dræbersneglene bliver aktive.

I denne vinter har vi f.eks. konstateret at dræbersneglene allerede var aktive i januar måned.

Formålet med at fange sneglene så tidligt er, at de ikke har lagt æg og ikke er så ødelæggende som senere på sæsonen.

Om efteråret kan sneglene være fremme sent på sæsonen, helt frem til november måned.

 

 

Beskrivelse:
Ferramol Slug og Snail Killer er et unikt produkt, der indeholder ferriphosphat til bekæmpelse af snegle i grøntsager, frugt og bær afgrøder, udendørs prydplanter, udendørs container dyrket planteskoleplanter og drivhuse og græsplæner og græs dyrkes til frøavl. Ferriphosphat er en forbindelse almindeligt forekommende i jord, vil enhver ubrugt agn nedbrydes og blive en del af jorden. Det vil ikke skade kæledyr, fugle eller dyreliv. Berørte snegle dør inden for tre til seks dage. Efter at have gravet sig ned, så der ligger ikke døde snegle rund i haven.

 

Denne snegl har efterhånden fået mange navne. Den går under navne som Iberisk Skovsnegl, Iberiaskovsnegl, Spansk Skovsnegl, Dræbersnegl og de latinske navne Arion lusitanicus og Arion vulgaris. Tilnavnet dræbersneglen har den sikkert fået dels på grund af sin store appetit på havens planter, og dels fordi den kan optræde kannibalistisk. Sneglene vil dog normalt kun spise artsfæller, hvis disse er svækkede eller døde. Vi vil på denne hjemmeside bruge navnene Iberisk Skovsnegl og Dræbersnegl.

 

Beskyttelse og regulering:

Hvorfor uønsket.

Problemet med dræbersnegle er todelt. Mange haveejere rundt om i landet har stiftet bekendtskab med det ene problem – at masseforekomster af dræbersnegle kan rasere både køkkenhave og prydplanter fuldstændig. Det andet problem er, at de også

har potentiale til at forrykke balancen i vore økosystemer blandt andet ved at fortrænge den hjemmehørende sorte skovsnegl (Arion ater).

 

Status for bekæmpelse:

Arten er udbredt og et stort problem for mange. Bekæmpelse foretages af den enkelte haveejer, grundejerforeninger o. lign.

 

Udseende:

Dræbersnegl har ligesom andre arter af skovsnegle ikke noget hus, og bliver derfor i mange sammenhænge refereret til som en nøgensnegl. Dette er dog taksonomisk ukorrekt, da underordenen nøgensnegle (Nudibranchia) kun omfatter marine snegle.

Dræbersnegl udviser stor farvevariation, fra orange til mørkebrun - næsten sort, mest typisk er dog brunrøde nuancer. Der er desuden fundet hvide og delvis hvide eksemplarer (albino og partiel albino) i Danmark. Den store farvevariation gør, at dræbersnegle let kan forveksles med enten rød skovsnegl (Arion rufus) eller brune former af den hjemmehørende sorte skovsnegl (Arion ater). Rød skovsnegl beskrives dog ofte som mere klar rød. forvekslingsmuligheder).

 

 

     

  

Helt unge individer af dræbersnegl er ofte lyse med mørke bånd ned langs siden samt et smalt orange felt oven over disse. Sådanne mørke bånd findes dog også hos helt unge individer af både rød og sort skovsnegl, men hos disse arter forsvinder de tidligt, idet de dækkes af andet pigment.

De fuldt udvoksede, kønsmodne dræbersnegle er ca. 7-15 cm lange. Der er igen stort overlap med de nært beslægtede røde og sorte skovsnegle, idet disse henholdsvis når størrelser på 10-20 cm og 8-18 cm. Når æggene klækkes er snegleungerne ca. 1 cm store. Ser man på et område vil man ofte finde snegle i forskellig alder, og dermed også snegle i alle størrelser.
 
Andre kendetegn der kan fremhæves er, at fodbræmmen typisk er orangebrun med tydelig mørk tværstribning, så det ser ud som om, sålen er syet fast til kroppen med kastesting. Både den sorte og røde skovsnegl har dog også denne tværstribning, men dog knap så tydelig, og hos røde skovsnegle er den mindre regelmæssig.

 

Æg af dræbersnegle er oftest runde eller ovale (ca. 4 mm i diameter). Æggene klækkes mælkehvide eller med en orangefarvet overflade – ældre æg er ofte gullige.

 

       

 

 

 

 
Forskellige former for snegle i haven                        
  
   

 Boakjølsnegl

 Dræbersnejl

 Vinbjergsnegl

     

 Brunskogsnegl

 Rødskogsnegl

 Svartkjølsnegl

     

Sortskogsnegl

 Vinbergsnegl

 Nettkjølsnegl

 

 

 

EU Skadedyrs service aps

Mosevangen 3 8700 Horsens 

tlf. 29270606

 

Tilbage til index  

Send en besked for konsulent henvendelse

Priser